Не секрет, що готувати щось цікаве у будні дні дуже часто просто ніколи. Бо ж навчання чи робота забирають багато часу. Тому ми підготували добірку рецептів смачних і ситних страв, які, до того ж легко готувати.
Суп з галушками

Інгредієнти: 1 морква, 1 цибулина, 100 г печериць, 1,5 л води, зелень, спеції, олія, 0,5 скл манки. 0,5 скл води, 1 л води.
Спосіб приготування: порізати овочі та підсмажити до золотистого кольору. Воду довести до кипіння і влити 1,5 скл олії. Додати манку і дуже швидко перемішати. Коли тісто трохи охолоне, то сформувати галушки. Закип’ятити воду на суп, викласти овочі й через десять хвилин покласти галушки. Після того, як вони спливуть на поверхню, суп можна розливати в тарілки та прикрасити зеленню.
Рагу з нутом

Інгредієнти: 1 скл вареного нуту, 1 морквина, 1 цибулина, 1 кабачок, 2 помідори, 2 зубчики часнику, куркума, паприка, 2 ст.л оливкової олії.
Спосіб приготування: томати, кабачок і моркву потрібно порізати кубиками. В розігрітій сковорідці обсмажити подрібнений часник, дрібно порізану цибулину, додати моркву, томати та тушкувати протягом 10 хв. Тоді додати нут, спеції та тушкувати ще 10 хв.
Котлети

Інгредієнти: 200 г квасолі, 2 картоплини, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 80 г пшеничного борошна, сіль, чорний мелений перець.
Спосіб приготування: зварити попередньо замочену на ніч квасолю. Бараболю почистити та зварити. Цибулину порізати й підсмажити до прозорого кольору, часник пропустити через прес. В чашу блендера покласти картоплю, часник, цибулю, квасолю і все збити. Тоді додати спеції, борошно і, перемішавши, сформувати котлети. Запанірувати в сухарях та обсмажити в сковорідці.
Салат “Вітамінка”

Інгредієнти: 200 г свіжих, очищених яблук, 500 г гарбуза, 1 ч.л кмину, петрушка, 2 ст.л лляної олії, дрібка солі
Спосіб приготування: на тертці з великими отворами натерти гарбуз та яблука. Додати насіння кмину, сіль, олію, перемішати. А тоді посипати свіжою зеленню.
Тістечка “Лимонні”

Інгредієнти: для приготування коржа: 3 ст.л білого кунжуту, 2 ст.л насіння льону, 5 фініків, дрібка солі. Для крему: 1 скл кеш’ю, ⅓ банки кокосових вершків, ½ ч. л ванільного екстракту, 3-4 ст.л сиропу топінамбура, половина соку невеликого лимона, ⅓ скл розтопленого кокосового масла, цедра лимона, дрібка солі.
Спосіб приготування: перемолоти в чаші блендера усі складники для коржа окрім фініків. Тоді ще раз разом із фініками. Дно і бортики форми слід викласти пергаментом і гарно утрамбовуємо суміш. Горіхи слід залити водою на добу. Тоді за допомогою блендера подрібнюємо горішки разом із кокосовими вершками, сиропом, ванільним екстрактом, лимонним соком і сіллю. Тоді додаємо розтоплене кокосове масло і ще раз усе збиваємо. Перекладаємо крем на основу і ставимо в морозильну камеру. Опісля посипаємо лимонною цедрою.