Цікаві новини:

Смачні вегетаріанські страви

Нерідко можна почути, що, мовляв, вегетаріанські страви позбавлені такого...

Вегетаріанські страви на кожен день

Не секрет, що готувати щось цікаве у будні дні...

Цікаві вегетаріанські страви

Ми усі любимо щось солоденьке-смачненьке. А коли воно ще...

Вегетаріанське меню на тиждень

Щоб допомогти краще продумати тижневий раціон ми підготували добірку рецептів страв, які чудово підійдуть на сніданок, обід та вечерю. Отож, смаколики…

Канапки з авокадо 

Інгредієнти: 3 авокадо, 3 ст.л соку лимона, 1 скл веганського сиру, 3 ст.л веганського молока, 6 цільнозернових булочок, сіль, чорний мелений перець, 3 ст.л насіння гарбуза, зелень кропу 

Спосіб приготування: м’якоть авокадо дрібно порізати, обприскати лимонним соком. Сир і молоко перемішати, додати перець і сіль, дрібно порізаний кріп. Перемішати, додати авокадо. Акуратно перемішавши, викласти на розрізані навпіл булочки. Зверху посипати гарбузовим насінням. 

До речі, любителі куховарити, в магазині Arento можна придбати кухонний посуд різного призначення. Заходьте і обирайте каструлі, сковороди, миски, сотейники та багато іншого інвентарю за вигідною ціною.

Омлет 

Інгредієнти: 1,2 скл нутового борошна, 1,2 скл рослинного молока, 1,2 ч.л куркуми, 1,2 ч.л чорної солі, 1,4 ч.л розпушувача, 1 ч.л лимонного соку, ½ ч.л меленого кмину, 2 ст.л подрібненого кропу та кінзи, половинка солодкого перцю, 1 помідор, 1 ст.л масла Гхі для смаження. 

Спосіб приготування: змішати нутове борошно з куркумою, сіллю, содою та спеціями. Додати лимонний сік, воду і гарно перемішати. Додати дрібно порізані овочі, зелень. Розтопити масло, вилити на сковорідку тісто і смажити три-чотири хвилини, тоді перевернути та смажити стільки ж. 

Грибний рулет 

Інгредієнти: 2 скл борошна, 90 г вершкового масла, 2 ст.л сметани, 5-6 ст.л води, сіль. Для начинки: картопляне пюре, печериці, цибуля, паста місо, часник, тмин. 

Спосіб приготування: для тіста слід натерти заморожене вершкове масло в просіяне борошно. Перемішати лопаткою, додати сметану і воду. Руками замісити тісто і поставити в холодильник. Опісля слід нарізати цибулю, часник та гриби кубиками, додати місо пасту, тим’ян і смажити доки не википить уся вода. Тоді слід розкласти пюре на пергаменті в прямокутник, зверху покласти начинку. Скрутити в рулет. Розкачати холодне тісто в такий же прямокутник, покласти в середину картопляний рулет і загорнути у тісто. Випікати 15-20 хв. 

Гомбовці зі сливами 

Інгредієнти: 1 скл борошна, 1 кг картоплі, сливи для начинки, 1 ст.л цукру, 1 ч.л кориці, дрібка соди, кокосове борошно, горіхи 

Спосіб приготування: картоплю відварити в кожушках, коли охолоне – почистити. Потерти на дрібній тертушці. Додати до картоплі борошно, цукор, корицю та соду. Добре вимішати. Відривати шматочок тіста, викладати на присипану борошном поверхню та розкачати у невеликого коржика. Усередину коржика викласти половинку або четвертинку свіжої сливи без кісточки. Скачати кульку. Гомбовці відварюють в киплячій підсоленій воді — каструля має бути великою, аби для гомбовців було багато місця. Після того як гомбовці спливуть на поверхню, вони готові. Під час подачі присипати кокосовим борошном і подрібненими горішками. 

Борщ 

Інгредієнти: 400 г картоплі, 1 морквина, 2 цибулини, 2 пучки щавлю, 2 пригорщі зеленої цибулі, олія, сіль, перець, 3 л овочевого бульйону, зелень кропу і петрушки 

Спосіб приготування: почистити та порізати картоплю. Відварити до готовності. Почистити моркву і цибулю. Моркву натерти, цибулю порізати кубиками й обсмажити до м’якості овочів. Додати в каструлю до картоплі. Кропиву і щавель добре промити холодною водою та дрібно шаткувати. Додати в каструлю кропиву, довести борщ до кипіння та варити пару хвилин на маленькому вогні. Після цього додати щавель, знову довести борщ до кипіння й одразу знімаємо каструлю з вогню. Додати спеції. 

Грибний суп із гречкою 

Інгредієнти: 100 г сушених або 400 г свіжих грибів, 3 картоплини, 100 г гречки, 1 цибулина, 1 невелика морквина, лавровий листок, сіль, чорний мелений перець, 1,5 л води, зелень кропу або петрушки 

Спосіб приготування: гриби потрібно порізати на шматочки та відварити. Підсмажити порізану дрібними кубиками бараболю, натерту на середній тертці морквину і дрібно порізану цибулину. Гриби потрібно вийняти й покласти у відвар підсмажені овочі. Варити 20 хв і додати спеції та гречку. Варти до готовності гречки, а тоді настояти пів години, розлити в тарілки та прикрасити зеленю. 

Крем-суп з гарбуза та кокосового молока 

Інгредієнти: 500 г гарбуза, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 400 мл кокосового молока, 2 ст.л оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, зелень кропу чи петрушки 

Спосіб приготування: гарбуз слід нарізати на кубики, часник пропустити через прес, цибулю дрібно порізати. Цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати часник. Додати гарбуз, тоді влити кокосове молоко. Всипати сіль, перець. Варити доти, поки гарбуз не стане м’яким. Збити блендером до однорідної маси, розлити в тарілки та посипати зеленню. 

Суп із сочевиці та кокосового молока 

Інгредієнти: 2 л води, 600 г сочевиці червоної, 550 г моркви, 300 мл томатної пасти, 200 г кокосового молока, 100 г свіжого імбиру, сіль, куркума, коріандр, чорний мелений перець, перець чилі, карі, зелень

Спосіб приготування:Поставити варитися сочевицю, посолити. Підсмажити зі спеціями, тертим імбиром та томатною пастою дрібно натерту моркву. Додати моркву до сочевиці та варити до повної готовності. Вкінці додати кокосове молоко та кип’ятити ще 10 хвилин.

Печеня з картоплі та грибів

Інгредієнти: 1 кг картоплі, 500 г печериць, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, олія, сіль, перець, духмяні трави 

Спосіб приготування: картоплю помити, розрізати на три-чотири частини та відварити. Цибулю порізати дрібно, обсмажити. Покласти в глибоку посудину. Обсмажити гриби, додати подріблений часник і протушкувати. Перекласти до цибулі та картоплі. Додати спеції, посипати трави та ретельно перемішати. Викласти в форму і запікати 20 хв при температурі 200 градусів. 

Квашена капуста з журавлиною 

Інгредієнти: невелика капустина, 0,5 скл в’яленої журавлини, 2 стебла зеленої цибулі, лавровий лист. Для заправки: по ⅓ скл лимонного соку й олії, 2 зубчик пропущеного через прес часнику, сіль 

Спосіб приготування: капусту слід дрібно порубати, а потім додати сіль і розім’яти добре руками, аби зробити її більш м’якою. Журавлину промити, а зелену цибулю порізати дрібно. Змішати усі інгредієнти до купи в посудині та дати капусті настоятись. Цей рецепт не потребує довгого настоювання – страву можна смакувати вже через пів години. 

Салат “Літній” 

Інгредієнти: 2 середні помідори, 1 огірок, 1 невелика фіолетова цибулина, 50 г волоських горіхів, пучок кінзи, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. яблучного оцту, сіль, чорний перець, сушений базилік 

Спосіб приготування: помідори нарізати часточками чи кубиками, огірок нарізати півкільцями, цибулю тонко нашаткувати. Кінзу подрібнити. Змішати оливкову олію, яблучний оцет, сіль та спеції. Усі інгредієнти з’єднати у салатнику. Полити заправкою. Акуратно перемішати. 

Салат «Олів’є»

Інгредієнти: 4-5 шт. картоплі, 3-4 морквини, 3-4 свіжих або солоних огірки, 1 банка консервованого зеленого горошку, 200 г вегетаріанської ковбаси або 150 гр. сиру тофу, 20 шт. маслин або оливок без кісточок, 300 мл пісного чи соєвого майонезу, 2 ч.л чорної гімалайської солі; 1,5 ч.л молотого чорного перцю.

Спосіб приготування: картоплю і моркву відварити до готовності. Очистити і нарізати кубиками. Покласти у салатник. Так само нарізати кубиками ковбасу або тофу, огірки, а оливки – кільцями. Додати все це до картоплі і моркви. Злити рідину з консервованого горошку і покласти горошок в салатник. Посолити, поперчити та перемішати. Заправити салат майонезом, ще раз перемішати

Салат із крабовими паличками та огірком

Інгредієнти: 80 г рису, упаковка крабових паличок, 2 огірки, 200 г консервованої кукурудзи, майонез, спеції

Спосіб приготування: відварити і охолодити рис. Огірки та палички нарізати. Додати їх до решти інгредієнтів, і перемішати. Далі салат із крабовими паличками та рисом пересипте в піали або тарілку.

Пісне морквяне печиво 

Інгредієнти: 250 г натертої моркви, 380 г пшеничного борошна, 10 г розпушувача, 120 г цукру, 100 мл соняшникової олії, 150 г родзинок, ½ ч.л солі, ⅕ ч.л цедри лимона 

Спосіб приготування:  родзинки залити окропом на 5 хвилин, злити воду, родзинки обсушити. Додати до моркви цукор, сіль, олію, родзинки та цедру. Змішати борошно з розпушувачем, додати суху частину тіста до моркви. Замісити м’яке тісто, зробити з нього кульки (розміром з волоський горіх). Викласти на деко з пергаментом на деякій відстані, злегка притиснути. Випікати в розігрітій до 200°C духовці 15-17 хвилин. 

Шарлотка 

Інгредієнти: 6 яблук, 1,5  скл борошна, 1 скл цукру,  1 ч.л розпушувача, ½ ч.л ванільного цукру, ⅓ скл олії, ⅓ скл води 

Спосіб приготування: яблука помити, очистити від шкірки та насіння, нарізати тонкими дольками або кубиками. У глибокій мисці змішати борошно, цукор, розпушувач та ванільний цукор. Додати рослинну олію і воду, перемішати до однорідної консистенції. Форму для випікання змастити рослинною олією або застелити пергаментним папером. Викласти половину яблук на дно форми, рівномірно розподіляючи. Залити половину тіста на яблука. Викласти решту яблук і залити залишками тіста. Розігріти духовку до 180°С. Поставити форму з шарлоткою у духовку та запікати близько 40-50 хвилин, поки поверхня не стане золотистою. Готову шарлотку можна прикрасити цукровою пудрою або свіжими ягодами. 

Вареники з ягодами та кокосовими вершками

Інгредієнти: 500 г борошна, 250 мл води, 2 ст.л олії, дрібка солі, ягоди (можна брати будь-які сезонні ягоди: полуницю, суницю, смородину, малину, порічку, аґрус, ожину, чорницю тощо), цукор, кокосові вершки, коричневий цукор. 

Спосіб приготування: борошно просіяти, додати олію та щіпку солі та перемішати. Поступово додати воду, замісити круте тісто. Коли тісто стане гладким і однорідним, накрити його плівкою та залишаємо за кімнатної температури десь на годину. Далі розкачати і вирізати кружальця за допомогою склянки або спеціальної круглої форми. На кожне кружальце викласти чайну ложку цукру та кілька ягід. Варити, доки вареники не спливуть на поверхню. Під час подачі полити кокосовими вершками та посипаємо коричневим цукром. 

Цукерки 

Інгредієнти: 1-2 банана, ½ скл розтопленого кокосового масла, 3 шт очищених фініків, 2 ст.л какао порошку, 1,2 ч.л кориці.

Спосіб приготування: збити все занурювальним блендером. Масу викласти у силіконові форми для цукерок і поставити в морозилку на пів години.

Останні статті

Смачні вегетаріанські страви

Нерідко можна почути, що, мовляв, вегетаріанські страви позбавлені такого...

Вегетаріанські страви на кожен день

Не секрет, що готувати щось цікаве у будні дні...

Цікаві вегетаріанські страви

Ми усі любимо щось солоденьке-смачненьке. А коли воно ще...

Святкові вегетаріанські страви

На вихідні або на свято завжди хочеться приготувати щось...
Інше

Смачні вегетаріанські страви

Нерідко можна почути, що, мовляв, вегетаріанські страви позбавлені такого...

Вегетаріанські страви на кожен день

Не секрет, що готувати щось цікаве у будні дні...

Цікаві вегетаріанські страви

Ми усі любимо щось солоденьке-смачненьке. А коли воно ще...

Святкові вегетаріанські страви

На вихідні або на свято завжди хочеться приготувати щось...

Прості вегетаріанські страви

Вони не потребують дорогих інгредієнтів, прості у приготуванні. А...

Смачні вегетаріанські страви

Нерідко можна почути, що, мовляв, вегетаріанські страви позбавлені такого насиченого і яскравого смаку, як ті, у яких є м'ясо, молоко або риба. Однак насправді...

Вегетаріанські страви на кожен день

Не секрет, що готувати щось цікаве у будні дні дуже часто просто ніколи. Бо ж навчання чи робота забирають багато часу. Тому ми підготували...

Цікаві вегетаріанські страви

Ми усі любимо щось солоденьке-смачненьке. А коли воно ще й корисне, то це взагалі чудово! Пропонуємо добірку цікавих десертів, які точно припадуть до вподоби...