На вихідні або на свято завжди хочеться приготувати щось смачненьке. І корисне, і ароматне, і ситне. Одним словом смаколик, який гості ще довго нахвалюватимуть і будуть просити рецепт. Тож ми підготували добірку других страв, які, сподіваємося, стануть фірмовими на ваших столах.
Лазанья з овочами

Інгредієнти: 12 листів для лазаньї, 1 кабачок, 1 баклажан, 200 г шпинату, 200 г рослинного сиру, 4 помідори, 2 зубчики часнику, 2 ст.л оливкової олії, 1 ч.л орегано, 1 ч.л базиліку, сіль, чорний мелений перець.
Спосіб приготування: для соусу слід нарізати кубиками помідори. Часник подрібнити та обсмажити на гарячій сковорідці. Додати часник, спеції й тушкувати чверть години. Баклажан і кабачок порізати тонкими пластинами та обсмажити до золотистого кольору. Викласти, чергуючи, листи лазаньї, овочі, шпинати, соус, сир. Верхнім шаром повинен бути сир. Духовку розігріти до 180 градусів і випікати пів години.
Роли з овочами

Інгредієнти: 5 листів норі, 1 скл рису для суші, 150 г сиру тофу, 1 огірок, 1 морквина, соєвий соус
Спосіб приготування: Відваріть рис для суші. Наріжте тофу, огірок і моркву тонкими смужками. Розкладіть лист норі, викладіть на нього тонкий шар рису, залишаючи вільний край. Викладіть по центру смужки тофу, огірка та моркви. Загорніть рол і наріжте невеликими шматочками. Подавайте із соєвим соусом.
Рис із грибами по-азійськи

Інгредієнти: 1 скл рису басматі, 200 г грибів шиїтаке, 2 ст.л соєвого соусу, 1 ч.л тертого імбиру, 2 зубчики часнику, пічок зеленої цибулі, 2 ст.л соняшникової олії
Спосіб приготування: рис потрібно відварити до готовності. Порізати гриби тонкими скибочками. Обсмажити їх на рослинній олії разом із тертим імбиром і подрібненим часником. Додати рис, соєвий соус і тушкувати 5 хвилин. Перед подачею посипати нарізаною зеленою цибулею.
Фарширований перець

Інгредієнти: 4 великих болгарських перців, 1 скл булгуру, морквина, 1 цибулина, 2 помідори, 2 зубчики часнику, 2 ст.л оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, зелень петрушки
Спосіб приготування: до готовності відварити булгур. Порізати дрібненькими кубиками моркву та цибулю і обсмажити на мякості. Порізати і додати помідори і пропущений через прес часник. Тушкувати пять хвилин і додати до булгуру. Ретельно перемішати. В перців вибрати насіння і наповнити начинкою. Тоді запікати протягом пів години при температурі 180 градусів.
Бургер з грибами і сиром

Інгредієнти: 2 булочки для бургерів, 3 великі печериці, 4 скибки веганського сиру, 2 листочки салату, 1 помідор, гірчиця або кетчуп
Спосіб приготування: гриби потрібно порізати на скибочки і обсмажити до золотистого кольру. Томати нарізати скибочками. Булочку розрізати навпіл, змастити половинку соусом і покласти листя салату, печериці, сир, помідори і накрити другою половинкою.