Нерідко можна почути, що, мовляв, вегетаріанські страви позбавлені такого насиченого і яскравого смаку, як ті, у яких є м’ясо, молоко або риба. Однак насправді це не так – вегетаріанські страви також мають чудовий аромат, гарно виражений смак, а ще вони ситні та корисні.
Зелений суп

Інгредієнти: 1 л овочевого бульйону, 2 цибулини, 300 г картоплі, 150 г цибулі-порею, 30 г свіжого імбиру, 2 пучки шпинату, 3 ст. л оливкової олії, 150 г моркви, спеції до смаку.
Спосіб приготування: потрібно дрібно порізати цибулю та обсмажити до золотистого кольору. Шпинат цибулю-порей нарізати, імбир натерти, картоплю і моркву нарізати дрібними кубиками. Довести до кипіння бульйон, додати овочі й варити до напівготовності моркви та бараболі. Опісля додати шпинат, цибулю-порей та імбир. Проваривши 3-5 хв додати спеції та обсмажену цибулю.
Плов з грибами

Інгредієнти: 1 скл рису, 300 г грибів, 2 морквини, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, сіль, 1 ч.л куркуми, олія, 2 скл води
Спосіб приготування: Потрібно промити рис, почистити гриби та порізати пластинками, моркву почистити та порізати соломкою, а цибулю дрібними кубиками. Тоді овочі обсмажити до готовності грибів. Додати рис, куркуму, сіль. Долити води так, аби вона покривала рис приблизно на 1-1,5 см. Додати часник і тушкувати до готовності рису.
Котлети з капусти

Інгредієнти: 300 г білокачанної капусти, 150 г картоплі, 2 морквини, 1 цибулина, 100 г рису, олія, сіль, чорний мелений перець, 3 ст.л борошна
Спосіб приготування: до готовності зварити рис. Цибулю, моркву, картоплю і капусту порізати й пропустити через м’ясорубку. Додати борошно, спеції, рис і гарно перемішати. Сформувати котлети та обсмажити на добре розігрітій сковорідці.
Горіхове тірамісу

Інгредієнти: 1,4 скл мигдалю, 1,4 скл фундука, пів склянки сиропу агави, 2 ст.л какао, 500 мл рослинного молока, 1 скл волоських горіхів, 1,5 скл кеш’ю, 2 ст.л свіжозмелених кави, 1 ч.л лимонного соку, какао для прикраси, 2 ч.л ванільного екстракту.
Спосіб приготування: В чаші блендера слід подрібнити фундук і мигдаль, додати какао, 4 ст.л сиропу і 2 ст.л рослинного молока. І все це перекладаємо у форму для випічки та ставимо у морозильну камеру. До перемелених горіхів додаємо каву і 3 ст.л сиропу. Перемішавши, покриваємо перший шар. Тоді замочені на добу кеш’ю, 1 скл рослинного молока, 4 ст.л сиропу, лимонний сік і ванільний екстракт подрібнюємо в чаші блендера і викладаємо на другий шар. Ставимо в морозильну камеру. Перед подачею на стіл посипати какао.