Вони не потребують дорогих інгредієнтів, прості у приготуванні. А також – ароматні, ситні та дуже смачні. Тож ми підготували добірку рецептів перших страв. Отож…
…Грибний суп із гречкою

Інгредієнти: 100 г сушених або 400 г свіжих грибів, 3 картоплини, 100 г гречки, 1 цибулина, 1 невелика морквина, лавровий листок, сіль, чорний мелений перець, 1,5 л води, зелень кропу або петрушки
Спосіб приготування: гриби потрібно порізати на шматочки та відварити. Підсмажити порізану дрібними кубиками бараболю, натерту на середній тертці морквину і дрібно порізану цибулину. Гриби потрібно вийняти й покласти у відвар підсмажені овочі. Варити 20 хв і додати спеції та гречку. Варти до готовності гречки, а тоді настояти пів години, розлити в тарілки і прикрасити зеленю.
…Борщ з чорносливом

Інгредієнти: 300 г квашеної капусти, 1 морквина, 1 ст.л томатної пасти, 200 г квасолі, 1 цибулина, 3 картоплини, 50 г олії, 1 зубчик часнику, 1 столовий буряк, пучок зелені, сіль, чорний мелений перець, 5-6 шт чорносливу
Спосіб приготування: квасолю відварити до готовності. Цибулю, буряк, моркву почистити. Цибулю порізати дрібно, моркву натерти на середній тертці, буряк порізати соломкою. Усі овочі протушкувати в сковорідці на олії. Картоплю порізати кубиками та варити до напівготовності, додати капусту, підсмажені овочі, квасолю і варити до готовості. Додати пропущений через прес часник і чорнослив. Настоювати пів години. Розливши в тарілки, прикрасити зеленню.
…Крем-суп “Вітамінний”

Інгредієнти: 300 г броколі, 200 г шпинату, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 ст.л оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, 100 мл рослинних вершків, 500 мл овочевого бульйону
Спосіб приготування: цибулю порізати й обсмажити до золотистого кольору. Бараболю порізати кубиками та додати до цибулі. Додати броколі, залити бульйоном і варти чверть години. Тоді додати шпинат, готувати п’ять хвилин. Збити блендером, додати вершки та спеції
…Суп із сочевиці

Інгредієнти: 200 г сочевиці, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, ⅕ ч.л сушеного, меленого імбиру, оливкова олія, 1 ч. л меленого кмину, 0,5 ч.л суміші перців, 2 стебла селери, 1,5 л овочевого бульйону
Спосіб приготування: цибулю і два стебла селери слід порізати дрібно. Подрібнити часник. Ретельно помити сочевицю і залити водою. В каструлю з товстим дном влити 1 ст.л олії, покласти селеру, цибулю і тушкувати під кришкою до золотистого кольору. Додати спеції, сочевицю, бульйон і варити до готовності сочевиці. Нагріти до 200 градусів духовку і покласти на деко стебло селери, попередньо дрібно порізане, посипати сіллю і запікати 10 хв. Розливши суп у тарілки, додати запечену селеру.
…Картопляний суп

Інгредієнти: 5 картоплин, 1 цибулина, 0,5 моркви, 1 зубчик часнику, спеції, зелень.
Спосіб приготування: Нарізати картоплю кубиком. Відварити 25 хв. Дістати половину і розім’яти у пюре. Повернути назад у каструлю. Дрібно нарізати цибулю. Натерти моркву на тертці і обсмажити овочі до мякості. Перекласти в каструлю з часником та спеціями. Готувати ще пять хвилин, а тоді прийняти з плити. Розливши в тарілки, прикрасити зеленню.