Ми усі любимо щось солоденьке-смачненьке. А коли воно ще й корисне, то це взагалі чудово! Пропонуємо добірку цікавих десертів, які точно припадуть до вподоби любителям солодощів.
Чорний брауні

Інгредієнти: 1 банка темної квасолі, 3 ст.л какао, 1,4 ч.л солі, 40 г вівсяних пластівців швидкого приготування, 75 г кленового сиропу, 40 г кокосового масла, 2 ст.л коричневого цукру, 2 ч.л ванільного екстракту, 150 г шоколадних капель, ½ ч.л розпушувача.
Спосіб приготування: потрібно промити квасолю і разом з усіма іншими інгредієнтами (окрім шоколадних капель) помістити в чашу блендера. Тоді в однорідну суміш додати шоколадні каплі, перемішати та вилити у форму, змащену кокосовим маслом. В розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо брауні 20 хв.
Торт “Наполеон”

Інгредієнти: 1 л соєвого молока, 300 г тростинного цукру, 1 ст.л кукурудзяного крохмалю, упаковка бездріжджового листового тіста.
Спосіб приготування: в каструлі об’єднуємо молоко, цукор і крохмаль. Варимо до утворення згущеного молока коричневого кольору. Тісто слід розморозити, порізати на шматки та спекти коржі. Коли охолонуть, то змастити кремом і залишити на ніч, аби торт просочився.
Млинці з сочевиці

Інгредієнти: 1 скл червоної сочевиці, 1 скл води, ½ ч.л солі, ½ ч.л куркуми, 1 зубчик часнику, 1 ст.л соняшникової олії та олія для смаження.
Спосіб приготування: потрібно помити сочевицю і замочити на ніч. Тоді подрібнити в чаші блендера і додати 1 скл свіжої води, часник, спеції. Ретельно перемішати та смажити на добре розігрітій сковорідці. Млинці особливо смакують з веганським сиром, медом або рослинними вершками
Пиріг з курагою

Інгредієнти: 400 мл окропу, 1-2 пакетики чорного чаю, 180 г цукру, 1 дрібка солі, 120 мл рослинної олії, 300 г пшеничного борошна, 150 г кукурудзяного борошна, 1 ч.л соди, 2 ч.л оцту, 200 г кураги
Спосіб приготування: залити кип’ятком чай. Коли настоїться вийняти пакетики. Розчинити в чаї цукор та сіль, додати олію і, просіявши пшеничне і кукурудзяне борошно, погасити соду оцтом і замісити тісто. Додати помиту і порізану на шматки курагу, перемішати та перелити у форму. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 50 хвилин.
Чіа-пудинг

Інгредієнти: 25 г насіння чіа, 250 мл мигдалевого молока, 8 ст.л гарбузового пюре, 2 ст.л кленового сиропу, 1,3 ч.л кориці або ванілі, або кардамону.
Спосіб приготування: насіння чіа слід залити мигдалевим молоком, додати сироп і залишити на ніч. Опісля в чотири склянки потрібно покласти гарбузове пюре і посипати спеціями. Зверху кладемо насіння чіа з молоком, тоді ще один шар пюре.